Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Koninginnesoep 2
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
30
gram
boter
▢
25
gram
bloem
▢
1.25
liter
kippenbouillon
▢
1
ei
▢
6
eetlepels
room
Instructies
Smelt de boter, roer de bloem erdoor en blijf roeren tot de bleke meelkleur is verdwenen.
Giet er geleidelijk, vooral in het begin, de koude gezeefde bouillon bij en blijf daarbij, steeds op laag vuur, roeren tot de soep licht bindt.
Neem wat kippenvlees van de botjes waarvan de bouillon is getrokken, snijd dit fijn en voeg het aan de soep toe.
Roer de eidooier los met de room en enkele lepels van de warme soep.
Meng dit dunne papje door de rest van de soep en lat de soep hierna niet meer koken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep