Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Appelroom Cake
Porties:
10
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
200
gram
suiker
▢
250
ml
room
niet opkloppen
▢
250
gram
bloem
▢
50
gram
aardappelzetmeel
▢
15
gram
bakpoeder
▢
zakje
vanillesuiker
▢
kaneel
▢
3
ei
▢
3
dikke appels
waarvan 1 in kleine stukjes en de rest in halve schijven snijden.
Instructies
Klop de eieren samen met de suiker en de vanillesuiker tot een luchtige ruban.
Voeg de room toe en klop even door totdat alles gemengd is.
Zeef nu de bloem, aardappelzetmeel en het bakpoeder boven de kom en klop door tot een luchtig beslag.
Giet het beslag in een ingevette en bebloemde springvorm.
Schil de appels en verwijder het klokhuis.
Snijd 1 appel in stukjes en meng onder het beslag.
De andere 2 appels in halve manen snijden.
Besprenkel de appelschijven met citroensap en een vleugje kaneel.
Rangschik ze met de bolle kant naar boven in het beslag.
Laat ze een beetje overlappen zodat je een rooseffect krijgt.
Bak de appelroom cake gaar in ca 45 minuutjes in een voorverwarmde oven van 180 °C.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Cake
/
Fruit