Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Appeltaart van Jolanda's Bakhuisje
Een combinatie van koekjes deeg en cakedeeg
Porties:
8
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
koekjesdeeg:
▢
250
gram
plantaardige margarine
▢
600
gram
bloem
▢
360
gram
suiker
▢
3
ei
▢
20
gram
bakpoeder
▢
4
gram
vanillesuiker
cakedeeg:
▢
100
gram
ei
▢
100
gram
suiker
▢
100
gram
boter
gesmolten
▢
100
gram
zelfrijzend bakmeel
▢
7
Zoete
appels
Instructies
Werkwijze koekjesdeeg:
Alles mengen tot een vast deeg en ca 1 à 2 uur laten rusten in de koelkast.
Na de rust in de koelkast het deeg goed opkneden en uitrollen tot een dikte van een halve centimeter.
De vorm bekleden met het deeg.
Van overig deeg kun je ofwel nog een bodem maken of ze uitsnijden tot koekjes.
Werkwijze cakebeslag:
Eieren met de suiker opkloppen tot een luchtige mousse, boter toevoegen beetje bij beetje. Dan de bloem toevoegen en nog eens goed laten mengen.
Schil de appels en snijd ze in vieren.
Je kunt ook peren of kersen gebruiken in dit recept ?
Maak eerst het koekjesdeeg en vul er de bakvorm mee.
Vul met het cakebeslag.
Leg er de appeltjes erop en strooi nog wat bruine suiker en kaneel erover.
Afbakken in de oven op 190 graden ca 40 minuten.
Altijd even checken of het deeg gaar is.
Neem 2 eetlepels abrikozengelei en doe dit met een scheutje water in een pannetje.
Roer goed door en laat het even doorkoken.
Smeer met de gelei de koek volledig in en laat alles afkoelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Taart