Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kruidenbouillon met deeghoedje
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
ui
▢
500
gram
kalfsbotten in stukken
▢
300
gram
runderpoelet
▢
2
wortels in stukken
▢
1
stengel
bleekselderij
in stukken
▢
bouquet garni
van tijm peterseliestengels, laurier en peperkorrels
▢
2
ei
▢
200
gram
soepgroenten
▢
200
gram
gehakt
of rundergehakt
▢
6
eetlepels
verse tuinkruiden
▢
4
plakjes
bladerdeeg
▢
2
eetlepels
sesamzaad
extra nodig:
▢
4
ovenvaste soepkoppen
Instructies
Verwarm de oven voor op 225°C.
Pel en halveer de ui.
Doe de botten, het poelet, de ui, de wortels en de bleekselderij in een braadslee en laat ze in midden van de oven in 40 minuten kleuren.
Doe alles in een grote soeppan en schenk er 1 liter koud water bij.
Roer de aanbaksel in de braadslee met wat water los en schenk ook dit in de pan.
Breng alles aan de kook en schuim regelmatig af.
Voeg het bouquet garni toe en laat de bouillon op laag vuur 4 uur trekken.
Zeef de bouillon door doek en laat afkoelen.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Klop de eiwitten halfstijf.
Voeg de soepgroenten, het gehakt en het eiwit aan de bouillon toe en breng de soep al roerend langzaam aan de kook.
Blijf roeren tot een schuimlaag ontstaat, zeef de soep dan door een doek en voeg de tuinkruiden toe.
Schep de soep in kommen en dek die af met een plakje bladerdeeg.
Bestrooi met sesamzaad en bak het deeg in 20 minuten goudbruin.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep