Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Hachee van zuurvlees
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
gram
doorregen runderlappen
▢
150
ml
azijn
▢
zout
▢
peper
▢
2
kruidnagel
▢
2
ui
▢
50
gram
boter
▢
2
eetlepel(s)
bloem
▢
2 à 3
eetlepel(s)
appelstroop
▢
1
dikke plak
ontbijtkoek
▢
1
pak
aardappel puree
(voor 4 personen)
▢
100
gram
jong belegen kaas
Instructies
Snij het vlees in stukken van 2 x 2 cm.
Schenk de wijnazijn en 250 ml water erbij.
Bestrooi met zout en peper.
Voeg de kruidnagels toe.
Laat het vlees afgedekt 1 nacht staan.
Haal het vlees uit de marinade en bewaar de helft van de marinade.
Dep het vlees droog.
Pel de uien en snij ze in parten.
Verhit de boter in een braadpan en bak de ui ca. 3 minuten.
Voeg het vlees aan de ui toe en strooi de bloem erover.
Bak het vlees al omscheppend aan.
Voeg de stroop, ontbijtkoek en de helft van de marinade toe en laat dit afgedekt ca. 2 uur stoven.
Breng op smaak met zout en peper.
Verwarmd e oven voor op 240 C.
Maak intussen de aardappelpuree klaar.
Schep de hachee in een ovenschaal en dek het geheel af met de aardappelpuree.
Strooi de kaas over de puree.
Laat de schotel in ca. 15 minuten in de oven gratineren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip: lekker met rode kool en appel
Wijnadvies: Club de Sommeliers Bergerac Rouge
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Ovenschotel
/
Vlees