Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Ajam boemboe Bali
Porties:
2
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
½
kip
▢
1 ½
eetlepel(s)
olie
▢
½
geraspte
ui
▢
knoflook
naar smaak
▢
½
dessertlepel
sambal
▢
½
theelepel
djahépoeder
▢
1
theelepel
laos
▢
½
theelepel
trassi
geroosterd
▢
1 ½
geraspte
kemirienoten
▢
1
salam
blaadje
▢
1
mespunt
sereh
▢
½
kippenbouillon
▢
1
stukje
goela Djawa
▢
1
dessertlepel
asemwater
▢
½
klein blikje
tomatenpuree
▢
1
eetlepel(s)
ketjap
Indische
▢
1
kopje
water
Instructies
Bak de licht gezouten kip in een beetje boter half gaar.
Fruit de ui en de knoflook in de olie.
Neem de pan van het vuur en voeg alle ingrediënten toe, behalve de ketjap, het asemwater en de tomatenpuree.
Fruit de kruiden even.
Voeg dan de ketjap, het asemwater, de tomatenpuree en het water toe.
Voeg de kip aan het sausje toe en laat de kip hierin gaar worden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip
Land van herkomst
Indonesië