Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Ajam roedjak
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1 ,5
kg
kip
▢
peper
▢
6
eetlepels
olie
▢
1
prei
in vingerbrede stukken gesneden
▢
1
grote
ui
zeer fijngesnipperde
▢
2
teentjes
knoflook
▢
2
theelepel
sambal oelek
▢
6
geraspte
kemirienoten
▢
1
theelepel
goela Djawa
▢
1
theelepel
zout
▢
2
blaadjes
djeroek poeroet
of 1 dungesneden stukje citroenschil
▢
3
dl
santen
▢
200
gr panklare
champignons
▢
1
stukje asem
ter grootte van een walnoot
▢
ketjap manis
Instructies
Was de kip, ook inwendig, en snijd hem overlangs en overdwars in 4 stukken.
Droog deze met keukenpapier en bestrooi het vlees met peper.
Verhit de olie en bak de stukken kip daarin snel aan alle kanten mooi van kleur.
Temper het vuur en doe de prei in de pan.
Maak de ui, de knoflook, de sambal, de kemirienoten en de goela djawa met zout in een vijzel zo fijn mogelijk.
Breng 2 dl water aan de kook, doe daar de djeroek poeroet blaadjes bij en voeg de stukken kip toe.
Meng de santen door de fijngewreven kruiden en giet de vloeistof in de pan.
Leg het deksel op de pan, zet het vuur laag en laat de kip sudderen.
Snijd de champignons overlangs in niet te dunne plakken en doe die er na 15 minuten sudderen bij.
Controleer na 5-10 minuten of het vlees gaar is.
Leg het stukje asem in 3 eetlepels warm water, verwijder de pitten en de vezels en roer de vloeistof door de inhoud van de pan.
Neem de djeroek poeroet uit de pan, proef de saus en voeg naar smaak ketjap, suiker of zout toe.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip
Land van herkomst
Indonesië