Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Soto ajam 9
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kip
▢
1 ½
liter
water
▢
8
kemirienoten
▢
djahé
▢
1
teentje
knoflook
▢
1
theelepel
koenjit
▢
2
eetlepels
olie
▢
½
gehakte
ui
▢
1
stengel
sereh
▢
2
salam blad
▢
2
djeroek poeroet
▢
1
theelepel
laos
▢
1
theelepel
ve-tsin
▢
1
theelepel
suiker
▢
3
theelepels
zout
▢
1
ui
▢
1
takje
selderij
▢
so-oen
▢
100
gram
taugé
▢
2
ei
▢
1
citroen
Instructies
Zet het water en de soepkip in een pannetje op het vuur en laat de kip trekken.
Vijzel de kemirienoten, de djahé en de knoflook en fruit ze samen met de koenjit en het gehakte uitje zachtjes in de olie.
Haal de kip, als de bouillon klaar is, uit de pan en verwijder de botjes.
Voeg de gefruite kruiden aan de bouillon toe samen met de sereh, de salam, de djeroek poeroet, de laos, de ve-tsin, de suiker en het zout.
Voeg er het kippenvlees bij en laat de soep nog 30 minuten trekken.
Blancheer de taugé en de so-oen.
Snijd de hardgekookte eieren in vieren en die in elke soepkom 2 partjes.
Leg dan de taugé en de so-oen in de soepkommen en giet de soep erover.
Strooi voor het serveren nog wat selderij en gefruite uitjes over de soep.
Leg een schijfje citroen naast de soepkommen, zodat men naar smaak een paar druppels sap aan de soep kan toevoegen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip
/
Soep
Land van herkomst
Indonesië