Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Heldere Bouillon Met Koriander Muntpesto
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
teentjes
knoflook
▢
1
cm
gember
▢
25
gram
koriander
▢
15
gram
munt
▢
25
gram
pijnboompitten
▢
2
tomaat
▢
125
gram
tahoe
▢
2
bosuitjes
▢
9
dl
runderbouillon
eventueel van tablet
▢
1
eetlepel
citroensap
▢
2
eetlepels
olijfolie
▢
peper
zout
▢
3
eetlepels
croûtons met peterselie
Instructies
Pel de knoflook en schil de gemberwortel.
Was de koriander en de munt en laat ze uitlekken.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekepan.
Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Snijd de tahoe in blokjes.
Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
Hak de knoflook, gember, koriander, munt, pijnboompitten en het citroensap in een keukenmachine fijn.
Schenk de olie in de draaiende machine en meng tot een egale pasta.
Breng die op smaak met ruim peper en wat zout.
Breng de bouillon aan de kook, voeg de tomaten, tahoe en bosui toe en warm 2 minuten door.
Verdeel de pesto over de borden, schep de soep erop en bestrooi met de croûtons.
Variatietip:
Vervang voor een vegetarische soep de runderbouillon door kruiden- of groentebouillon.
Of: Met peterselie-muntpesto:
Vervang de koriander door een gelijke hoeveelheid peterselie.
Croûtons
Snijd 4 witte boterhammen zonder korstjes in dobbelsteentjes.
Verhit in een koekepan 2 eetlepels olie en bak ze in 5 minuten knapperig.
Bestrooi met peper en zout.
Variatietip:
Fruit in de olie eerst een geperst knoflookteentje en voeg dan het brood toe.
Of: Besmeer de boterhammen, voordat u ze in blokjes snijdt, met pesto.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep