Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Heldere uiensoep
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
gram
ui
▢
1
liter
water
▢
100
gram
oude kaas
▢
⅕
stokbrood
▢
20
gram
boter
▢
50
gram
tomatenpuree
▢
zout
▢
peper
▢
peterselie
▢
bieslook
Instructies
Maak de uien schoon en snijd ze in ringen.
Zet een koekepan met daarin boter op en fruit de uiringen licht aan.
Voeg de tomatenpuree hieraan toe.
Giet op het mengsel wat bouillon en roer het geheel goed door.
Breng het mengsel over in een hoge pan en zet deze op een laag vuur.
Breng de soep op smaak met zout en peper en laat hem drie kwartier trekken.
Was en hak de peterselie en bieslook.
Snijd het stokbrood en rasp de kaas.
Schenk de soep in soepkommen en leg in iedere kom een stukje stokbrood.
Strooi hierover wat geraspte kaas en zet de soepkommen vervolgens een kwartier in een op 180 graden voorverwarmde oven.
Strooi, als de kaas gesmolten is, voor het serveren nog wat gehakte peterselie en bieslook over de soep.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch