Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Heldere ossenstaartsoep
Porties:
6
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1.25
kg
ossenstaart
in stukken
▢
125
gram
ham
in dobbelsteentjes
▢
3
fijngehakte stengels
bleekselderij
▢
2
grote fijngehakte
wortelen
▢
1
kleine
fijngehakte ui
▢
8
eetlepels fijngehakte
koolraap
▢
4
eetlepels fijngehakte
prei
▢
1.4
liter
water
▢
2
takjes
bonenkruid
▢
2
takjes
tijm
▢
1
takje
dragon
▢
4
takjes
peterselie
▢
3
eetlepels
tomatenketchup
▢
275
ml
rode port
▢
1
theelepel
zout
▢
½
theelepel
peper
▢
1,5
eetlepel
boter
▢
1
eetlepel
bloem
▢
175
gram
fijngehakt vlees van de staart
▢
fijngehakte
peterselie
Instructies
Fruit de ossenstaart, ham en groenten op een vrij hoog vuur in wat boter, steeds roerend, tot alles goudbruin is.
Voeg water, kruiden, ketchup, port, zout en peper toe.
Sluit de pan, breng de soep aan de kook en laat haar 3 uur sudderen tot de ossenstaart gaar is.
Af en toe afschuimen als dat nodig is.
Giet de soep door een zeefdoek en houd de ossenstaart apart.
Koel de soep af en schep het vet eraf.
Smelt 1-1/2 eetlepel boter tot ze borrelt, strooi de bloem erover en fruit de bloem al roerend ± 3 minuten.
Voeg geleidelijk de ossenstaartbouillon toe; kook al roerend tot de soep glad gebonden is.
Controleer de smaak en verbeter die eventueel met zout, peper, ketchup en port.
Voeg het fijngehakte vlees toe, maak de soep weer heet en garneer haar met veel fijngehakte peterselie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep