Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kastanjesoep
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
850
ml
kastanjes uit blik
▢
1
venkelknolletje
▢
1
ui
▢
50
gram
boter
▢
½
liter
runderbouillon
of kippenbouillon
▢
1
laurierblad
▢
versgemalen
peper
▢
nootmuskaat
▢
2
dl
slagroom
▢
50
gram
Emmentaler
geraspte
Instructies
Maak het venkelknolletje schoon, was het (bewaar het groene loof) en snijd het, samen met de gepelde uien in blokjes. snijden.
Bak de groenten in de gesmolten boter licht aan en giet er de bouillon bij.
Voeg de kruiden toe en laat 25 minuten zachtjes pruttelen.
Voeg er tenslotte de kastanjes en de slagroom aan toe en pureer de soep met een mixer.
Serveer de soep met het venkelloof en de geraspte kaas.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep