Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Linzensoep van Astrid Veltman
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
3
eetlepels
olijfolie
▢
2
fijngesneden teentjes
knoflook
▢
200
gr grofgesneden
ui
▢
100
gram
champignons
in plakjes gesneden
▢
¾
liter
groentebouillon
van een tablet
▢
2
eetlepels
citroensap
▢
250
gram
rode linzen
▢
½
tomaat
▢
3
laurierblaadjes
▢
3
kruidnagel
of 1 theelepel kruidnagelpoeder
▢
200
gram
soepgroente
gesneden
▢
lavas
▢
cayennepeper
▢
tamari
Instructies
Verhit de olie in een ruime soeppan en bak de knoflook daarin aan.
Voeg de uien toe en laat ze even fruiten.
Doe de champignons erbij en bak ze mee.
Voeg dan de bouillon, het citroensap, de linzen, tomaten, laurier en kruidnagel toe en laat dit ca 45 minuten koken.
Doe er dan de soepgroente bij en laat de soep nog 15-20 minuten koken.
Maak op smaak met lavas, cayennepeper en tamari.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep