Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Linzensoep van Astrid Veltman v3
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
ui
▢
2
wortelen
▢
1
stengel
bleekselderij
▢
1
paprika
▢
200
gram
rode linzen
▢
¾
liter
kruidenbouillon
▢
30
gram
boter
▢
4
takjes
peterselie
▢
zure room
▢
zout
▢
peper
Instructies
Snipper de ui.
Maak de selderij schoon en snijd hem in ringen.
Maak de wortels schoon en snijd ze in plakken.
Verwijder het zaad en de zaadlijsten van de paprika en snijd hem in stukjes.
Houd wat selderij en paprika apart.
Verhit de boter in een pan en smoor daarin alle groenten, behalve de linzen.
Voeg na ± 2 minuten de bouillon en de linzen toe en laat de soep 30 minuten zachtjes koken.
Voeg naar smaak zout en peper toe en garneer met een toefje zure room, selderij, paprika en een takje peterselie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep