Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Libanese linzensoep met lamsvlees
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
gram
mager lamsvlees in blokjes
▢
200
gram
rode linzen
▢
1
ui
▢
2
citroen
de schil er van of van limoenen
▢
1
mespunt
saffraan
▢
7 ½
dl
runderbouillon
▢
½
theelepel
zout
▢
versgemalen
peper
▢
¼
fijngesneden
witte kool
Instructies
Laat de linzen een nacht in ruim water weken en giet ze af.
Doe het vlees, de linzen, de ui, het citroen- of limoensap en de schil, de saffraan en de bouillon in een grote pan.
Breng alles aan de kook, schuim de soep af, voeg zout en peper toe, temper het vuur en laat de soep nog 1 uur koken.
Voeg de kool toe en laat alles nog 45 minuten trekken.
Verwijder voor het serveren de citroenschil.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
Land van herkomst
Libanon