Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Erwtensoep van Astrid Veltman
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
gram
hamschijf
of 3 schouderkarbonades
▢
150
gram
zuurkoolspek
▢
1
grove rookworst
▢
400
gram
erwten
▢
1
selderijknol
▢
500
gram
prei
▢
1
winterwortel
▢
1
bosje
selderij
▢
2
aardappels
▢
zout
peper
▢
2
bouillontabletten
▢
roggebrood
Instructies
Was de erwten en zet ze op met 3 1/2 dl koud water en de hamschijf.
Laat ze koken en schuim zo nodig af.
Voeg het zuurkoolspek toe en kook alles in ± 2 uur zachtjes gaar.
Voeg de in stukjes gesneden prei, wortel en knolselderij en het gehakte selderijgroen toe.
Leg er de worst bij en voeg de geraspte rauwe aardappelen toe.
Voeg 5 dl (of meer) water en de bouillontablet(ten) toe.
Laat nog 30 minuten zachtjes doorkoken.
Breng de soep op smaak met zout en peper.
Neem de hamschijf, de worst en het zuurkoolspek uit de soep.
Snijd de worst in plakjes en de hamschijf in stukjes en voeg dit weer aan de soep toe.
Snijd het spek in dunne plakjes, leg die op het roggebrood en geef dit, met mosterd, bij de soep.
Notities / Tips / Wijnadvies
N.B.: het selderijgroen dat aan de knol zit, is niet eetbaar.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep