Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Spaanse erwtensoep
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kip
▢
100
gram
soepgroente
▢
1
laurierblad
▢
1 ½
liter
water
▢
400
gram
erwten
▢
100
gram
rijst
▢
1
ui
▢
1
teentje
knoflook
▢
2
paprika
▢
250
gram
plakjes chorizo
▢
boter
▢
zout
▢
selderij
▢
tabasco
▢
peper
Instructies
Trek van de kip, soepgroente, laurierblad, 1 1/2 liter water en 1 theelepel zout een geurige bouillon.
Zeef de bouillon, voeg er de spliterwten aan toe en laat die 30 minuten koken.
Strooi dan de rijst in de soep en laat die nog eens 15 minuten koken.
Snipper de ui en het teentje knoflook en fruit ze in 2 eetlepel olie.
Snijd het vruchtvlees van de paprika's in blokjes en bak die 3 minuten mee.
Haal het kippevlees van het bot en snijd het klein.
Snijd de plakjes chorizo in vieren.
Roer het paprika-uimengsel, het vlees en de worst door de soep en breng op smaak met versgemalen peper, zout en een paar druppeltjes tabasco.
Bestrooi de soep met geknipte selderij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip
/
Soep
Land van herkomst
Spanje