Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Surinaamse erwtensoep met tomtom
(Creools gerecht)
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
150
gram
zoutvlees
▢
250
gram
erwten
▢
250
gram
hamschijf
▢
60
gram
droge vis
▢
6
pimentkorrels
▢
3
kruidnagel
▢
1
ui
▢
2
liter
water
▢
1
bouillonblokje
▢
3
takjes
selderij
▢
1
Madame Jeanette
fijngesneden
Voor de tomtom:
▢
4
groene bananen
Instructies
Kook het zoutvlees van te voren 15 minuten uit.
Laat daarna de erwten samen met al het vlees en de droge vis, de pimentkorrels, de kruidnagels, de ui en het bouillonblokje in het water stuk koken.
Kook de kleingesneden selderij en Madame Jeanette nog even mee als ook de hamschijf gaar is.
Kook de geschilde groene bananen 25 minuten in ruim water met een beetje zout gaar.
Maal ze daarna in een keukenmachine fijn tot tomtom of stamp ze gewoon tot tomtom.
Vorm hiervan balletjes en serveer deze in de soep.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
Land van herkomst
Suriname