Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Spaanse bruine bonensoep van Astrid Veltman v2
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
250
gram
chorizoworst
▢
1
grote
ui
▢
1
paprika
▢
1
paprika
▢
½
eetlepel
chilipoeder
▢
1
pot bruine bonen
▢
1
pakje
Tomato frito
▢
2
vleesbouillon
▢
100
gram
doperwtjes
diepvries
▢
2
eetlepels
peterselie
fijngehakte
Instructies
Snijd de chorizo in kleine blokjes en bak ze in een koekepan zachtjes uit.
Maak intussen de ui en de paprika's schoon.
Snipper de ui en snijd de paprika's in reepjes.
Voeg de ui, paprika en chilipoeder aan de chorizo toe en bak alles ± 5 minuten op zacht vuur.
Doe de bruine bonen met het vocht en de Tomato frito in een soeppan.
Verkruimel de bouillontabletten erboven en voeg 6 dl water toe en breng het geheel aan de kook.
Pureer de soep eventueel met een staafmixer of maak de bonen met een stamper fijn.
Voeg het chorizo-paprikamengsel en de doperwtjes toe en laat de soep nog ± 5 minuten sudderen.
Roer er op het laatste moment de peterselie door.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
Land van herkomst
Spanje