Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Bruine bonensoep met Malheur
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
350
gram
gerookt spek
▢
1
winterpeen
▢
2
teentjes
knoflook
▢
2
ui
▢
1
paprika
▢
1
paprika
▢
boter
▢
2
eetlepels
tomatenpuree
▢
1
eetlepel
paprikapoeder
▢
1 ½
liter
vleesbouillon
▢
½
liter
Malheur bier
▢
350
gram
bruine bonen
▢
zout
▢
versgemalen
peper
▢
½
bosje
peterselie
▢
room
licht geslagen ongezoete
Instructies
Snijd het spek in niet al te kleine blokjes.
Schil de winterpeen, was hem en snijd hem in stukjes.
Plet de knoflookteentjes.
Pel en snipper de uien.
Maak de paprika's schoon en snijd ze in stukjes.
Dit alles heet aanzetten met boter, dan de tomatenpuree en paprikapoeder toevoegen.
Goed door laten verhitten.
De bouillon toevoegen en langzaam aan de kook brengen.
Het Malheur bier toevoegen, aan de kook laten komen.
de bruine bonen toevoegen en een uur zachtjes laten doorsudderen.
Op smaak brengen met zout en peper.
In grote grote soepkom serveren en afgarneren met fijngehakte peterselie en de
geslagen room. Uiteraard drinken met een glas Malheur.
Malheur is een bovengistend blond bier van de kleinbrouwerij De Landtsheer uit
Buggenhout, Belgie. 6% vol.alc., 14,5 plato stamwortgehalte.
Te koop bij de betere slijterij en bierspeciaalzaak.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep