Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Minestra di pasta e fagioli
Pastasoep met bruine bonen
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
150
gram
pipe rigate
▢
zout
▢
2
ui
▢
2
teentjes
knoflook
▢
150
gram
Prosciutto Crudo
in plakken van ± 3 mm dik
▢
1
blik
artisjokken
netto 400 gr
▢
2
eetlepels
olijfolie
▢
1
blik
tomaat
netto 400 gr
▢
1
blik
bruine bonen
netto 840 gr
▢
peper
▢
75
gr grof geraspte
Parmezaan
Instructies
Kook de pipe rigate in een pan met ruim water en zout in ± 13 minuten beetgaar.
Pel en snipper de uien.
Pel de teentjes knoflook en hak ze in stukjes.
Snijd de ham in reepjes.
Laat de artisjokken uitlekken en snijd ze in vieren.
Verhit de olie in een pan en bak de ui en de knoflook al omscheppend ± 3 minuten.
Giet de tomaten af (vang het sap op) en snijd ze in stukken.
Voeg de artisjokken en de stukken tomaat met sap toe en laat onafgedekt ± 5 minuten koken; roer af en toe.
Giet de pasta af en doe die bij de groenten in de pan.
Schep de bonen met het vocht en de reepjes ham door de groente en de pasta en verwarm alles ± 5 minuten zachtjes.
Breng op smaak met zout en peper.
Schep de soep in 4 diepe borden en bestrooi met Parmezaanse kaas.
Serveer er ciabatta bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Pasta
/
Soep
Land van herkomst
Italië