Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Twentse bruine of witte bonensoep
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
250
gram
witte bonen
of bruine bonen
▢
500
gram
runderpoelet
▢
zout
▢
1
laurierblad
▢
4
kruidnagel
▢
15
gekneusde
peper
▢
500
gr versgesneden
erwtensoepgroenten
▢
300
gram
snijbonen
in reepjes gesneden
▢
½
bosje
peterselie
▢
½
bosje
selderij
▢
bieslook
Instructies
Week de bonen een nacht in 1/2 liter water.
Zet het poelet op met 1 1/2 liter water.
Schep, als het kookt, het schuim eraf.
Voeg het zout, de laurier, kruidnagels en peperkorrels toe en laat de bouillon 2 uur zachtjes trekken.
Voeg de geweekte bonen met het water toe en laat alles nog een uurtje zacht koken.
Snijd intussen de aardappelen in blokjes, doe die met de groenten bij de soep en kook ze in 15-20 minuten gaar.
Haal de laurier en de kruidnagels uit de pan.
Voeg kort voor het serveren de fijngeknipte peterselie, selderij en bieslook toe.
Lekker met grof volkorenbrood.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
Land van herkomst
Overijssel