Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Soep van zure room en courgettes
Porties:
6
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1 ½
liter
kippenbouillon
▢
1
wortel
▢
1
grote
ui
▢
1
paprika
▢
4
tomaten
▢
60
gram
rijst
▢
3
eetlepels
citroensap
▢
2
eetlepels gehakte verse
lavas
▢
60
ml
olie
▢
1
theelepel
zout
▢
⅓
theelepel
peper
▢
1
theelepel
suiker
▢
3
eetlepels
zure room
▢
1
ei
Instructies
Rasp de wortel.
Hak de paprika in dunne reepjes.
Schil de courgettes en snijd ze in blokjes van 1 cm.
Blancheer de tomaten, pel ze en snijd ze ook in dobbelsteentjes.
Hak de ui fijn.
Verhit de olie en bak de ui tot ze glazig is.
Voeg de geraspte wortel toe en laat 4 minuten sudderen.
Voeg de paprika toe en laat hem 5 minuten pruttelen.
Voeg de courgettes toe, doe een deksel op de pan en laat op een zeer laag vuur 10 minuten sudderen.
Voeg tenslotte de tomaat toe, doe het deksel op de pan en laat nog 5 minuten sudderen.
Breng de inhoud van de braadpan over in een soeppan en bedek met 1 1/2 liter kippenbouillon.
Breng de soep aan de kook en voeg de rijst toe.
Laat het geheel zonder deksel 30 minuten sudderen.
Voeg het citroensap, het zout, de peper, de lavas en, indien gewenst, de suiker toe.
Laat nog 5 minuten pruttelen.
Vermeng de eierdooier met de zure room in een soepterrine.
Giet langzaam 2 eetlepels hete soep op het mengsel en roer goed
Doe dit nogmaals.
Giet vervolgens de rest van de soep langzaam in de terrine.
Dien de soep warm, maar niet te heet, op.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep