Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Courgettesoep met kaasbroodjes
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
sjalotje
▢
2
courgettes
▢
1
dl
olijfolie
extra virgine
▢
3
kruidenbouillontabletten
▢
3
eetlepels fijngehakte
peterselie
▢
4
eetlepel
basilicum
▢
1
teentje
knoflook
▢
1
klein
wit stokbrood
▢
3
tomaten
▢
1
bol
mozzarella
▢
3
ei
▢
100
gr geraspte
Parmezaan
▢
versgemalen
peper
Instructies
Pel en snipper het sjalotje.
Was de courgettes en snijd ze in stukjes.
Verhit 2 eetlepels olie en fruit het sjalotje en de courgette hierin glazig.
Voeg 1 1/2 liter water en de bouillontabletten toe en laat de soep ± 10 minuten zachtjes koken.
Voeg de peterselie en 3 eetlepels basilicum toe en pureer de soep.
Laat de soep afkoelen.
Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
Pers de knoflook boven de rest van de olie uit.
Snijd het stokbrood schuin in plakken, bestrijk die met de knoflookolie en rooster ze onder de grill in ± 3 minuten goudbruin.
Laat de broodjes afkoelen.
Ontvel de tomaten, snijd ze in vieren, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Snijd de mozzarella in blokjes.
Klop de eieren los met de kaas.
Verwarm de grill op de hoogste stand.
Verwarm al roerend de soep.
Verdeel de mozzarella en de tomaat over de stokbroodjes en maal er peper boven.
Schuif de broodjes ± 10 cm onder de hete grill en laat de kaas maar net smelten.
Leg de broodjes op een schaal en strooi er de rest van de basilicum over.
Voeg enkele lepels hete soep aan het eiermengsel toe en voeg dit al roerend aan de soep toe.
Blijf roeren tot de soep gebonden is, maar laat de soep niet meer koken. Zet de soep op een rechaud en zet de schaal met broodjes ernaast.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep