Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pastinaken currysoep
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
volle eetlepel
koriander
▢
1
afgestreken theelepel
komijnzaadjes
▢
1
gedroogde
rode peper
▢
1
theelepel gemalen
geelwortel
kurkuma
▢
¼
theelepel gemalen
fenegriek
▢
1
middelgrote fijngehakte
ui
▢
1
grote teen
knoflook
in de lengte in tweeën gesneden
▢
1
grote
pastinaak
geschild en in stukken gesneden
▢
2
eetlepel(s)
boter
▢
1
eetlepel(s)
bloem
▢
1
liter
runderbouillon
▢
⅛
liter
room
▢
gehakte
bieslook
of peterselie
Instructies
Maal de korianderzaadjes, komijnzaadjes, rode peper, kurkuma en fenegriek in een elektrische koffiemolen of stamp ze fijn in een vijzel.
Zorg, dat ze goed zijn gemengd.
Voor dit recept is niet alles van dit mengsel nodig, de rest kunt u in een goed afgesloten potje bewaren en gebruiken bij linzen of spinazie.
Smoor de ui, knoflook en pastinaak 10 minuten zachtjes in een gesloten pan in de boter.
Roer er de bloem en 1 eetlepel van het kruidenmengsel door en laat het geheel onder af en toe roeren nog 2 minuten bakken.
Voeg geleidelijk de bouillon toe en laat de soep pruttelen tot de pastinaak helemaal gaar is.
Pureer de soep in een foodprocessor of met een staafmixer en verdun haar eventueel met water.
Controleer de smaak.
Breng de soep weer tegen de kook aan en voeg de room toe.
De soep mag nu niet meer koken.
Serveer de soep, bestrooid met bieslook of peterselie.
U kunt er in boter gebakken dobbelsteentjes brood bij geven.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep