Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Asperges met gebakken kipfilet
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
750
gram
witte asperges
▢
15
gram
zout
▢
750
gram
groene asperges
▢
15
gram
zout
▢
4
kip
▢
1
liter
kippenbouillon
▢
4
ei
▢
boter
▢
munt
▢
Versgemalen
peper
▢
zout
Instructies
Versgemalen witte peper, zout
Dep de kipfilets droog en bestrijk ze met versgemalen peper.
Smelt de boter in een pan, laat uitbruisen en braad de kipfilets aan beide kanten mooi goudbruin (grilleren kan ook).
Schil de asperges en kook ze in ± 10 minuten gaar.
Kook de kippenbouillon tot de helft in, breng deze fond op smaak met versgemalen peper en wat zout en monteer ze op met klontjes koude boter.
Kook de eieren in 10 minuten hart en pel ze.
Snijd de eieren in plakjes of hak het eiwit en het eigeel apart fijn.
Verwarm de groene asperges even en haal de groene en de witte asperges uit het kooknat en laat ze even uitlekken.
Spoel de muntblaadjes af en dep ze droog.
Leg de kipfilets op de borden, schep er de saus over en leg de asperges erbij.
Garneer met het ei en de blaadjes munt.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip