Bestrijk de kip met een kwastje dun met bloemenhoning en bestrooi hem met zout, peper en paprikapoeder.
Verwarm de grill 10 minuten voor.
Steek de kip aan de grilleerpennen in het draaispit en rooster hem in 60 minuten rondom gaar.
Neem de kip van de grilleerpennen en leg hem op een ovenvaste schaal.
Heeft u geen draaispit, leg de kip dan in een ovenschaal en keer hem regelmatig.
Beleg de gegrilde kip met plakjes bacon, bestrooi die met de verbrokkelde blauwe kaas en bak ze onder de nog warme grill knapperig.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variaties:
Satékip met Indisch garnituur: Wrijf de kip in met een marinade van 1 eetlepel satékruiden, 1 teen knoflook uit de pers, 1 eetlepel citroensap, 1 eetlepel appelstroop, 1 eetlepel olie en 1 mespunt sambal en grilleer als boven. Leg hem op een schaal, bestrooi met 3 eetlepels seroendeng en rooster die kort. Bereid pindasaus uit een pot, bakje of zakje. Roerbak 500 gr aardappelblokjes, 1 gesnipperde ui, 250 gr boontjes, 1 winterwortel in reepjes en 1 eetlepel nasikruiden en doe er tot slot 1/4 komkommer in reepjes, 1 banaan in plakjes, 75 gr vliespinda's en 2 eetlepels zoete ketjap bij. Schep dit rond de kip en serveer met kroepoek.Kruidenkip met Frans garnituur: Wrijf de kip in met 1 eetlepel Dijonmosterd en wat gesmolten boter en bestrooi met zout en peper. Braad de kip in 50 gr bakboter rondom bruin en braad hem in een braadslee bij 225°C in 60 minuten gaar. Voeg na 30 minuten 50 gr mager spekreepjes, 1 gesnipperd sjalotje en 450 gr (voorgekookte) krieltjes toe en na weer 15 minuten 3-4 eetlepels gemengde groene kruiden (diepvries of vers, peterselie, bieslook, tijm, kervel), 250 gr kleine witte hele champignons, 300 gr Parijse worteltjes en 1 dl droge witte wijn en laat nog 15 minuten stoven. Bereid 1 zakje Witte wijnsaus met bieslook en roer hier 2 eetlepels mosterd bij.