Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romige mosterdsoep
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
kippenbouillon
▢
½
kleine
prei
▢
50
gr
katenspek
▢
1
eetlepel
olie
▢
1
beker
crême fraiche
▢
minstens 2 eetlepels Zaanse
mosterd
▢
100
gr volvette
smeerkaas
Goudkuipje,
▢
4
eetlepels
allesbinder
of maïzena
▢
zout
▢
peper
Instructies
Breng in een pan 1 liter water met de bouillontabletten aan de kook.
snijd de prei in dunne ringen, was ze en laat ze uitlekken.
Snijd het katenspek in reepjes, bak die in de olie krokant en laat ze op keukenpapier uitlekken.
Klop de crème fraîche met een garde door de bouillon en roer de mosterd erdoor.
Laat de smeerkaas al roerend in de soep smelten en schep het spek erdoor.
Bind de soep met de allesbinder of maïzena en breng op smaak met zout en peper.
Voeg als laatste de prei toe en dien de soep direct op.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep