Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kerriesoep met ei
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
3
bouillontabletten
▢
1 ¼
liter
water
▢
0.5
kopje
rijst
▢
30
gram
boter
▢
35
gram
bloem
▢
1 ½
theelepel
kerrie
▢
1
ui
▢
1
scheutje
koffieroom
of melk
▢
2
hardgekookte
ei
Instructies
Maak de bouillon.
Kook de rijst hierin 15 minuten.
Snipper intussen de ui (niet te fijn) en snijd de eieren in dunne plakjes.
Bak de ui met de kerrie in de boter zachtjes tot de ui gaar is.
Voeg dan de bloem toe (het geheel gaat nu behoorlijk aan elkaar plakken, maar dat komt wel goed).
Voeg nu met een soeplepel iedere keer een schep bouillon (met rijst) toe.
Roer telkens zolang tot de bouillon is opgenomen.
Ga hiermee door tot alle bouillon is toegevoegd.
Laat de soep nog 5 minuten (onder af en toe roeren) zachtjes koken.
Voeg als laatste, met de pan van het vuur, de koffieroom en de eieren toe.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep