Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kerrie-broccolisoep met appel en kruidenroom
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
ui
▢
1
appels
▢
150
gram
broccoli
▢
35
gram
boter
▢
2
theelepels
kerriepoeder
▢
35
gram
bloem
▢
7 ½
dl
kippenbouillon
▢
½
dl
koffieroom
▢
2
eetlepels fijngesneden
peterselie
▢
4
eetlepels
crême fraiche
▢
versgemalen
peper
▢
zout
Instructies
Snipper de ui.
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Verdeel de broccoli in kleine roosjes.
Smelt de boter en fruit de ui met het kerriepoeder goudgeel en glazig.
Roer de bloem erdoor en breng het aan de kook.
Schenk er beetje bij beetje de bouillon bij en breng dit al roerend aan de kook.
Voeg de stukjes appel en de koffieroom toe en laat de soep op laag vuur ± 15 minuten koken.
Neem 4 eetlepels van de appelstukjes uit de soep en pureer de soep met een staafmixer of wrijf haar door een zeef.
Voeg de broccoliroosjes toe en kook ze in ± 7 minuten beetgaar.
Roer de peterselie door de crème fraîche en breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de achtergehouden appelstukjes over 4 borden en schep de soep erover.
Schep in elk bord een flinke lepel kruidenroom.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep