Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Javaanse Kerriesoep
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
250
gr gaar
kip
▢
1
grote
ui
▢
1
teentje
knoflook
▢
2
eetlepel(s)
olie
▢
1
eetlepel(s)
kerrie
▢
1
theelepel
djahé
▢
1
theelepel
laos
▢
½
theelepel
sambal oelek
▢
1
liter
kippenbouillon
▢
½
paprika
▢
1
theelepel
citroensap
Instructies
Snipper de ui en de knoflook.
Fruit de ui in de olie en voeg de knoflook, het kerriepoeder, de djahé, laos en sambal toe.
Schep alles goed om en voeg vervolgens de bouillon toe.
Laat het geheel aan de kook komen.
Snijd de paprika en het kippevlees fijn en doe deze in de soep.
Laat de soep nog 2 minuten koken en voeg het citroensap toe.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip
/
Soep
Land van herkomst
Indonesië