Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kerriesoep met spinazie
Porties:
2
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kleine
ui
▢
50
gram
spinazie
▢
1
eetlepel
boter
▢
1 /2
eetlepel
kerriepoeder
▢
1 ½
eetlepel
bloem
▢
1
kippenbouillon
▢
2 ½
dl
kokosmelk
(blik)
▢
zout
▢
peper
Instructies
Pel en snipper de ui.
Was de spinazie en laat ze uitlekken.
Verhit de boter, fruit de ui en het kerriepoeder ± 2 minuten en roer de bloem erdoor.
Voeg scheutje voor scheutje 1 1/2 dl water toe en verkruimel het bouillontablet erboven.
Blijf roeren tot de soep gebonden is.
Voeg dan de kokosmelk en de spinazie toe en kook de soep nog ± 5 minuten zachtjes door.
Breng haar op smaak met zout en peper.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep