Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Champignon kerriesoep
Porties:
2
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
200
gram
geraspte kokos
▢
75
gram
ui
▢
1
eetlepel
olie
▢
2
eetlepels milde
kerriepoeder
▢
¼
liter
kippenbouillon
(tablet)
▢
100
gram
champignons
▢
125
gram
lente-uitjes
▢
200
gram
tahoe
▢
1
theelepel
miso
(sojabonenpasta)
▢
4
sneetjes
sesamknäckebröd
Instructies
Breng de kokos in 1/2 liter water aan de kook, pureer dit met een staafmixer, knijp het per portie in een theedoek uit en van de kokosmelk op.
Snipper de uien en laat ze in de hete olie glazig worden.
Strooi de kerrie over de uien en laat ze nog 2 minuten fruiten.
Blus af met de kokosmelk en de bouillon en breng de soep op matig vuur aan de kook.
Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
Maak de voorjaarsuitjes schoon, was ze en snijd ze schuin in ringen (houd enkele ringen apart voor de garnering).
Voeg de champignons en de voorjaarsuitjes bij de bouillon.
Snijd de tahoe in blokjes en roer die samen met de miso door de soep.
Laat het geheel nog 5 minuten koken en verdeel de soep dan over 2 borden.
Garneer met de achtergehouden voorjaarsui.
Serveer het knäckebröd bij de soep.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep