Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zweedse broodsoep
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
3
eetlepel(s)
boter
▢
1
eetlepel(s)
bloem
▢
4
koppen
vleesbouillon
▢
1 ½
kopdroge
roggebroodkruimels
▢
1
eetlepel(s)
suiker
▢
4
kleine gekookte
saucijsjes
of gebakken saucijsjes
▢
¼
kop
dikke room
Instructies
Smelt de boter in een grote pan en voeg al roerend de bloem toe.
Voeg onder voortdurend roeren bij scheutjes tegelijk de bouillon toe.
Voeg het roggebroodkruim en de suiker toe.
Kook op laag vuur ± 30 minuten.
Laat in de laatste 5 minuten de saucijsjes, in stukjes gehakt, in de soep warm worden.
Voeg roerend de room toe en dien direct op.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
Land van herkomst
Zweden