Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Caldo Verde
Portugese groene soep
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
ui
in dunne ringen
▢
1
geperst teentje
knoflook
▢
2
eetlepels
olijfolie
▢
300
gram
aardappels
in stukken
▢
1
liter
groentebouillon
▢
zout
▢
peper
▢
300
gr jonge
groene kool
in dunne reepjes
▢
200
gram
chorizo
Spaanse worst in plakjes
Instructies
Laat de uien en knoflook in de olie ± 10 minuten zacht bakken.
Voeg de aardappelen en de bouillon toe, breng het aan de kook en laat 20-30 minuten koken tot de aardappelen zacht zijn.
Pureer de soep en breng hem weer aan de kook.
Breng met zout en peper op smaak.
Voeg de kool en de chorizo toe en laat de soep nog ± 3 minuten zacht koken.
Serveer er maïsbrood of stokbrood en zwarte olijven bij.
Gebruik in plaats van groene kool eens snijbiet, jonge boerenkool of waterkers.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
Land van herkomst
Portugal