Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Turkse bortsj
Porties:
6
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
eetlepel(s)
boter
▢
2
middelgrote
ui
in stukjes
▢
1
paprika
zonder zaadjes en in stukken gesneden
▢
2
geplette teentjes
knoflook
▢
1
kleine
witte kool
in blokjes
▢
1 ½
liter
runderbouillon
▢
2
grote
bieten
in schijven
▢
3
aardappels
in blokjes
▢
3
geschilde ontpitte en in vieren gesneden
tomaten
▢
1
eetlepel(s)
citroensap
▢
2
laurierbladen
▢
⅛
theelepel fijngewreven
dillezaadjes
▢
⅛
theelepel fijngewreven
komijnzaad
▢
1
Spaanse peper
zonder zaadjes en fijngestampt
▢
2
eetlepels gehakte
selderijblaadjes
▢
1
kop
zure room
▢
2
eetlepel(s)
peterselie
Instructies
Verhit de boter in een grote soeppot.
Voeg de uien en paprika toe en sauteer die ongeveer 2 minuten.
Doe de knoflook en de kool erbij en sauteer nog 2 minuten al roerend.
Voeg daarna alle andere ingrediënten toe, behalve de zure room en de peterselie.
Breng het aan de kook, draai het vuur lager en laat het ± 1 uur zacht koken.
Breng zo nodig op smaak met zout en peper.
Dien op in soepkommen met een flinke lepel zure room en gehakte peterselie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
Land van herkomst
Turkije