Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Broccoli kerstboom met roomkaas voor de Kerst
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
½
pak
wit brood mix
▢
5
eetlepel(s)
Parmezaan
▢
15
gram
boter
▢
500
gram
broccoli
▢
2
ei
▢
125
gram
roomkaas
▢
2
plakken
achterham
▢
12
tomaat
▢
¼
paprika
Instructies
Een halve dag vantevoren.
Doe het witbroodmix in een kom en roer de parmezaanse kaas erdoor.
Voeg de boter en 1,5 dl lauw water aan toe.
Maak het deeg en laat het rijzen volgens de gebruiksaanwijzing
Maak intussen de broccoli schoon
Verdeel de rozen in kleine roosjes en snijd de stronken in stukjes.
Kook de broccoli in weinig water met zout in 10 min. zachtjes gaar.
Giet de broccoli af.
Pureer de broccoli in een keukenmachine.
Meng de eieren en verse roomkaas erdoor.
Snijd de ham in lange dunne reepjes.
Halveer de kerstomaatjes snijd de paprika in dunne reepjes en snijd deze in stukjes van 2 cm.
Verdeel het deeg in vier stukken.
Rol de stukken een voor een uit tot een dunne lap.
Leg er een kartonnen kerstboom van 15 cm. op en snijd een kerstboom uit het deeg.
Maak van de restjes deeg een opstaand randje van 1 cm langs de rand van de deegboom.
Leg de deegbomen op een ingevette bakplaat.
Strijk de broccolipuree erover uit en versier de bomen met slingers van ham, kaarsjes van paprika en ballen van tomaat.
Vlak voor het opdienen.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bak de kerstbomen in 20 min gaar en goudbruin.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vlees
Land van herkomst
Nederland
Feestdagen etc
Kerst