Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Chocolade rol voor de Kerst
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Voor de chocoladeroom:
▢
1
deciliter
room
▢
½
reep
chocola
Voor de gewone room:
▢
2,5
deciliter
room
▢
1
eetlepel
suiker
voor de kerststronk
▢
1
doosje
minirol gebak
Voor de versiering: naar keuze
▢
beestjes
▢
hagelslag
▢
kerstmannetjes
Instructies
De chocoladeroom maak je best de dag vooraf klaar.
Verwarm de room op een zacht vuurtje en laat de chocolade hierin smelten.
Zet de chocoladeroom in de koelkast en laat hem volledig afkoelen, b.v. de hele nacht.
Voor de gewone room ga je als volgt te werk: Klop de room stijf met de suiker.
Neem een lange serveerschotel en leg hierop de rolletjes: 2 rolletjes naast elkaar en daarachter nog 2 rolletjes.
Neem 1 rolletje minigebak, snijd het in twee en leg deze twee kleine stukjes achter de andere.
Strijk de rolletjes goed in met chocoladeroom en leg de rest van de rolletjes op de onderste laag.
Bedek je kerstrolletje nu volledig met een laagje roomsneeuw tot je een mooie kerststronk krijgt en je niets meer van de rolletjes ziet.
Als je jouw kerstrolletje wil versieren met chocoladeroom, dan haal je de room uit de koelkast en klop je hem stijf zonder extra suiker.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch
Feestdagen etc
Kerst