Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Cocktail fruit rand met eiwitschuim voor de Kerst
Porties:
12
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
180
gram
boter
▢
180
gram
suiker
▢
3
ei
▢
250
gram
bloem
▢
2
theelepel
bakpoeder
▢
2
theelepel
koekkruiden
▢
450
gram
fruit
cocktail
▢
90
gram
biggareaux
▢
90
gram
oranjesnippers
▢
60
gram geschaafde
amandelen
▢
2
eetlepel(s)
melk
▢
2
eetlepel(s)
abrikozenjam
▢
500
gram
poedersuiker
▢
2
ei
(eiwit)
▢
1
citroen
▢
1
angelica
▢
50
gram
biggareaux
Instructies
Klop de boter met de suiker tot room, sla er een voor een de eieren door; doe er wat bloem bij als het mengsel gaat schiften.
Zeef de bloem, de bakpoeder en de kruiden, schep dit door het eimengsel en roer de vruchten en de melk erdoor.
Vet de ring in en bestrooi hem met bloem, schep het cakemengsel erin en bak de cake bij 175 graden gedurende 1 uur 45 a 2 uur.
Laat de cake afkoelen op een metalen rooster.
Bestrijk de buitenkant met het eiwit of de gezeefde abrikozenjam, zodat het vet uit de cake niet in het schuim kan trekken en het doen verkleuren.
Eiwitschuim: klop de eiwitten en de poedersuiker heel luchtig en wit en klop er het citroensap door.
Bestrijk de hele cake ermee en maak er punten op om een sneeuweffect te verkrijgen, Dit gaat het beste met de punt van een mes.
Garneer de ring met de bigarreaux en de angelica.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gebak
Land van herkomst
Engeland
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch
Feestdagen etc
Kerst