Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Cremesterren
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
12
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Voor het deeg
▢
4
ei
▢
60
gram
poedersuiker
▢
1
pakje
vanillesuiker
▢
4
ei
▢
60
gram
suiker
▢
100
gram
bloem
Voor de vulling:
▢
200
gram zachte
chocola
▢
100
gram zeer zachte
boter
▢
70
gram
Cointreau
(sinaasappellikeur)
▢
biscuitrestjes
Om te dopen:
▢
gesmolten
chocola
of chocoladeglazuur
Om te versieren:
▢
suiker
of -pillen
Instructies
De eidooiers met poedersuiker en vanillesuiker romig kloppen.
Klop vervolgens de eiwitten met suiker stijf en roer dit er voorzichtig doorheen.
Zeef de bloem daarover en schep dit er doorheen.
Het deeg gelijkmatig op een met bakpapier beklede bakplaat (30 x 35 cm) strijken.
Schuif de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven.
Het biscuit direct op een met suiker bestrooid papier storten, het bakpapier met koud water bestrijken en voorzichtig afnemen.
Steek uit de afgekoelde biscuit sterren met een doorsnede van 7 cm.
Voor de vulling chocolade met boter en Cointreau schuimig roeren.
De biscuitresten er kort doorheen roeren.
Een biscuitster in de uitsteker leggen.
Iets vulling daarop verdelen en met de vinger aandrukken.
Met een biscuitster afdekken, gelijkmatig op de vulling drukken en met behulp van een wat kleinere steruitsteker uit de vorm drukken.
Herhaal deze handeling, totdat alle sterren en vullingen op zijn.
Zet de sterren 2 uur lang in de koelkast.
Het glazuur klaarmaken of de pure chocolade smelten en de sterren tot de bodem daarin dopen.
De suikerparels op het nog zachte glazuur strooien en voor gebruik in de koelkast zetten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Heteluchtoven: 180 graden Celsius
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Koek
Feestdagen etc
Kerst