Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Dennenappel
Heteluchtoven: 180°C
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
12
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Voor het deeg:
▢
6
ei
▢
75
gram
poedersuiker
▢
1
pakje
Vanillesuiker
Bourbon
▢
6
ei
▢
75
gram
suiker
▢
160
gram gezeefd
meel
Om te besmeren:
▢
een beetje
abrikozenjam
Voor het beleg:
▢
ongeveer 12
ingemaakte halve
peren
laten uitlekken
Voor de vulling:
▢
½
liter
room
▢
4
eetlepel(s)
poedersuiker
▢
5
blaadjes
Gelatine
▢
3
eetlepel(s)
brandewijn
▢
50
gram
hazelnootpasta
Om te bestrooien:
▢
een beetje
cacaopoeder
▢
een beetje
poedersuiker
Instructies
Verwarm de oven voor.
Klop de eidooiers met het poedersuiker en de vanillesuiker romig op.
Klop het eiwit en de suiker stijf (snijproef) en roer het voorzichtig in het eidooiermengsel.
Zeef het meel hierover en schep het onder.
Verdeel het deeg in twee helften en smeer het op twee met bakpapier belegde bakplaten in de vorm van een rechthoek (30 x 35 cm).
Schuif de eerste plaat in het midden van de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 12 minuten.
Stort het gebak op een met suiker bestrooid papier, bestrijk het bakpapier met wat koud water en haal het voorzichtig van het gebak.
Doe hetzelfde met de tweede bakplaat.
Snijd uit het afgekoelde gebak 3 ovalen van ongeveer 30 x 16 cm.
Steek uit de gebakresten kleine ovalen van ongeveer 6 x 4 cm uit.
Besmeer één groot ovaal met jam, dek het af met een tweede ovaal en beleg dit met de uitgelekte peren.
Klop de room en het poedersuiker op en deel het in twee.
Maak de gelatine volgens de gebruiksaanwijzing klaar en verwarm dit met de brandewijn.
Meng de helft van de slagroom met de hazelnootpasta en de helft van de brandewijngelatine door elkaar.
Meng de overige brandewijngelatine met de rest van de slagroom door elkaar.
Smeer de hazelnotenroom in de vorm van een koepel over de peren.
Leg het derde biscuitovaal daar bovenop en druk het voorzichtig aan.
Smeer vervolgens de brandewijnroom over de koepel.
Leg de kleine ovalen schubachtig op de koepel en bestrooi deze met de cacao en het poedersuiker.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
Feestdagen etc
Kerst