Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kalkoen gevuld met appel en bleekselderij
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
ui
▢
1
stengel
bleekselderij
▢
1
grote
appels
▢
100
gram
boter
▢
1
theelepel
kipkruiden
▢
peper
▢
3
sneetjes
wit brood zonder korst
▢
1
ei
▢
½
deciliter
melk
▢
150
gram
gehakt
▢
1
kalkoen
▢
zout
▢
100
gram
ontbijtspek
in plakjes
▢
cocktailprikkers
▢
1
deciliter
rode wijn
Instructies
Pel en snipper de ui.
Maak de stengel bleekselderij schoon, haal de blaadjes eraf en hak ze fijn.
Hak de stengel fijn.
Snijdt de appel in blokjes.
Verhit 25 gr boter in een grote koekenpan en fruit de ui en de stukjes bleekselderij ca. 3 min.
Voeg het gehakt toe en bak alles ca. 5 min.
Schep de appelblokjes en de kruiden door het gehakt en neem de pan van het vuur.
Verkruimel de boterhammen en schep de kruim door het gehakt.
Maak de kalkoen schoon en droog.
Bestrooi de kalkoen van binnen en van buiten met peper en zout.
Vul de buikholte met het gehaktmengsel en steek dicht met cocktailprikkers.
Bereiding:
Oven voorverwarmen tot 200 graden, rest van de boter verhitten en een beetje in een braadslede gieten.
Leg de kalkoen in de braadslede, bedek hem met het ontbijtspek en schenk er de rest van de boter over.
Zet de braadslede in het midden van de voorverwarmde oven en braad de kalkoen ca. 50 min.
Bedruip de kalkoen regelmatig met braadvet.
Verwijder het spek en braad de kalkoen in ca. 20 min bruin en gaar.
Leg de kalkoen op een warme schaal en laat hem afgedekt met aluminiumfolie, even rusten.
Snij het ontbijtspek in stukjes, roer deze samen met de rode wijn door het braadvet.
Doe de saus over in een sauskom en strooi de
gehakte bleekselderij blaadjes erover.
Snijdt de kalkoen aan tafel aan.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
Feestdagen etc
Kerst