Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Duiveltjesvlees
Porties:
3
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
gram
kip
▢
8
eetlepel
tomatenketchup
▢
8
eetlepel
ketjap manis
▢
8
eetlepel
azijn
▢
1
theelepel
sambal oelek
▢
1
theelepel
sambal manis
▢
1
theelepel
sambal brandal
▢
1
zakje
nasikruiden
▢
2
eetlepels
olie
▢
2
ui
▢
250
gram
champignons
▢
2
eetlepels
pindakaas
▢
1
scheutje
room
Instructies
snijd het vlees in kleine stukjes.
Roer de ketchup, de ketjap, de azijn en de sambals door elkaar.
Doe er de nasikruiden en het vlees bij en laat het in de koelkast 6 uur marineren.
Fruit de uien in de olie, voeg het vlees erbij, schep om en laat het geheel met het deksel op de pan 30 minuten sudderen.
Doe er dan de gesneden champignons bij en laat nog 15 minuten sudderen.
Schep er op het laatst de pindakaas en de room door.
Lekker met rijst en hete boontjes.
Hete boontjes
Roerbak 300 gr sperzieboontjes met 1 flinke gesnipperde ui, 75 gr in reepjes gesneden ontbijtspek en naar smaak met in ringetjes gesneden rode peper.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip