Was de komkommer, halveer hem in de lengte, schraap de zaadjes er met een lepel uit
en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes.
Maak de bosuitjes schoon, snijd ze in stukjes van ± 5 cm en snijd de stukjes in
reepjes.
Was de sla en dep de bladen met keukenpapier droog.
Laat de ananas uitlekken en vang het sap op.
Verhit de olie in een wok of ruime braadpan en bak de kipreepjes al omscheppend in
± 5 minuten bruin en gaar.
Voeg de peultjes toe en bak ze al omscheppend 3 minuten mee.
Bak de komkommer, de bosui en de ananas 1 minuut mee.
Voeg het ananassap, het citroensap, de citroenrasp en de ketjap toe en breng het aan
de kook.
Breng op smaak met tabasco, peper en zout.
Bind de saus desgewenst met allesbinder.
Schep de cashewnoten erdoor en serveer het gerecht in de slabladen.
Lekker met pandanrijst.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatietip:
Voeg geen ananas en ananassap toe en gebruik de vulling om een groentewrap mee te maken. Schep de vulling op een slablad en rol het dicht. Serveer de wrap met een pittige chilisaus.