Verdeel de kip in stukken (8-10 delen per kip) en braad die in goede olijfolie, met 1-2 van de tenen knoflook in ± 20 minuten bruin.
Zet het vuur laag, voeg de wijn, de gesnipperde uien en sjalotten, de rest van de knoflook en 1 eetlepel basilicum toe en laat het geheel, onder regelmatig omscheppen, ± 40 minuten sudderen.
Verwarm intussen de oven voor om het brood af te bakken en bereid daarna het voorgerecht.
Was de sla, schik hem op de bordjes en besprenkel met olie en azijn.
Gratineer de geitenkaas tot er een mooi bruin korstje op komt.
Verwarm intussen de honing tot die dun vloeibaar is en rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan lichtbruin.
Leg de warme kaas op de sla, schenk er de warme honing over en bestrooi met de pijnboompitten.
Serveer direct, zodat de kaas en de honing nog warm zijn.
(Een goede timing is erg belangrijk, want het hoofdgerecht mag niet te lang sudderen en het brood moet op tijd afgebakken zijn).
Serveer de kip met veel brood.
Desgewenst kunt u er ook nog rijst en/of groenten bij serveren.