Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
In Bulgaarse wijn gestoofde kip met olijven
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
75
gram
olijven
zonder pit
▢
15
gr verse
peterselie
▢
20
gr verse Chinese
bieslook
▢
2
sjalotjes
▢
8
drumsticks
▢
zout
▢
versgemalen
peper
▢
3
eetlepels
olijfolie
▢
2
dl Bulgaarse
droge witte wijn
▢
1 ½
eetlepel
bloem
▢
⅛
liter
crême fraiche
Instructies
Snijd de olijven in plakjes.
Knip de peterselie en de helft van de bieslook fijn.
Pel de sjalotjes en snipper ze heel fijn.
Bestrooi de drumsticks met zout en peper.
Verhit de olie in een braadpan, bak de drumsticks in ± 8 minuten rondom bruin en schep ze met een schuimspaan op een bord.
Voeg de sjalotjes aan het bakvet toe en roerbak ze zachtjes ± 1 minuut.
Voeg de wijn toe en breng de saus aan de kook.
Roer intussen de bloem door de crème fraîche.
Voeg dit mengsel al roerend aan de wijn toe en blijf roeren tot een gladde saus ontstaat.
Schep er de olijven, de peterselie en de bieslook door, leg de kip in de saus en stoof het gerecht afgedekt in ± 45 minuten zachtjes gaar.
Breng op smaak met zout en peper.
Knip de rest van de bieslook erboven fijn en serveer met pasta en een gemengde sla.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip
Land van herkomst
Bulgarije