Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Hongaarse aardappelsoep
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kg
aardappels
▢
water
▢
150
gehakt
▢
peper
▢
1
ei
▢
zout
▢
½
theelepel
paprikapoeder
▢
3
eetlepel(s)
boter
▢
1
liter
bouillon
▢
2
paprika
▢
4
paprikaworstjes
harde
▢
cayennepeper
▢
1
bosje
peterselie
Instructies
Kook de aardappelen in gezouten water gaar.
Meng het gehakt met de eidooier, zout, peper en paprikapoeder, vorm er balletjes van en schroei die in de boter rondom dicht.
Pureer de aardappelen, roer de hete bouillon door de puree en breng de soep aan de kook.
Snijd de paprika in stukjes en de worst in plakjes.
Voeg de paprika, worst en gehaktballetjes aan de soep toe en laat de soep nog 5 minuten doorkoken.
Breng de soep op smaak met cayennepeper en bestrooi haar met gehakte peterselie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
Land van herkomst
Hongarije