Ga terug
Email Link
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Aardappelsoep uit Midden en Zuid Limburg
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kg
aardappels
geschild
▢
2
wortels
▢
50
gram
boter
▢
2
el
bloem
▢
1½
liter
bouillon
▢
2
glazen
witte wijn
▢
stukje
foelie
▢
1
ui
gesnipperd
▢
peper
▢
zout
▢
peterselie
fijngehakt
▢
bieslook
fijngehakt / of kervel
Instructies
Snijd 1 kg geschilde aardappelen en 2 penen in kleine stukjes.
Smelt 50 gr boter en roer er 2 eetlepels bloem door.
Giet er, zodra dit mengsel wat kleur heeft gekregen, geleidelijk 1 1/2 liter bouillon en
2 glazen witte wijn bij en voeg een stukje foelie toe.
Kook de aardappelen en de penen met 1 gesnipperde ui hierin gaar.
Breng de soep op smaak met peper, zout, fijngehakte peterselie en bieslook of kervel.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
Land van herkomst
Limburg