Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Klassieke gebonden komkommersoep
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
ui
▢
2
prei
▢
boter
▢
2
aardappels
bintjes
▢
2
komkommers
▢
2
liter goed ontvette
gevogeltebouillon
▢
peper
▢
zout
Voor het garnituur:
▢
½
komkommer
▢
1
eetlepel(s)
olijfolie
▢
1
eetlepel(s)
kervelplukjes
Instructies
de uien en de prei schoon, snipper ze zeer fijn en stoof ze in een klontje boter blond.
Schil intussen de aardappelen en 1 1/2 komkommer (zonder pitjes) en snijd ze in stukjes (zie Tip).
Giet de gevogeltebouillon op de gestoofde groenten en voeg er de in stukjes gesneden aardappel en komkommer aan toe.
Sluit de pan en laat de soep in 30-40 minuten gaar sudderen.
Roer de soep door.
Schil de resterende halve komkommer niet, maar verwijder wel met een koffielepel
de pitjes en snijd hem in mooie halve maantjes van 3-4 mm dik.
Verhit wat olijfolie in een pan en bak de komkommerstukjes snel krokant gaar.
Breng de soep aan de kook, controleer de kruiding en breng eventueel op smaak met peper en zout.
Voeg er de komkommermaantjes aan toe en werk af met de kervelplukjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Als de pitjes in de komkommer wat te dik zijn, verwijder ze dan met een koffielepel vooraleer u ze aan de soep toevoegt.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep