Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Koele komkommersoep
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
komkommer
▢
zout
▢
peper
▢
3
tomaten
▢
1
bosje
radijs
▢
10
olijven
▢
10
olijven
▢
300
gram
gekookte ham
▢
1
liter taptemelk
yoghurt
▢
1
teentje
knoflook
▢
verse fijngehakte
groene kruiden
Instructies
Schil de komkommer, snijd hem in kleine blokjes, bestrooi die met zout en laat ze twee uur staan.
Maak de tomaten en de radijs schoon.
Ontpit de olijven en snijd ze in zeer kleine blokjes.
Snijd ook de ham heel klein.
Giet de yoghurt in een kom met zout, peper en knoflooksap en roer van dit mengsel met de mixer een gladde massa.
Doe als vulsel blokjes tomaat, radijs en de olijven in.
Zet de soep koel weg.
Doe in elke soepkop één of twee blokjes ijs en schenk daarop de soep.
Strooi er gehakte kruiden over, b.v. selderij, peterselie en zeer fijn geknipte bieslook.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep